ppmnytt.se Guide Startsida ppmnytt.se
MENY
Avkastning ppmnytt
2000 -8%
2001 -25%
2002 -38%
2003 +20%
2004 +16%
2005 +64%
2006 +30%
2007 +20%
2008 -16%
2009 +31%
2010 +17%
2011 +8%
2012 +2%
2013 +2%
a
Placeringsförslag
2013-01-03

Vi ger för tillfället inga placeringsförslag.

 

Byta PPM-fonder guide

 

Så här går det till...

 

Det är lätt att byta fonder hos Pensionsmyndigheten (tidigare Premiepensionsmyndigheten, PPM). Har du ännu inte gjort ett aktivt val är det hög tid att du tar tag i det redan idag, särskilt om du är ung och har många år kvar till pension. Följ guiden nedan så lotsar vi dig rätt. Behöver du tips om vilka fonder du ska välja? Använd gärna våra GRATIS placeringsförslag här till vänster en bit ned på sajten. Vi kan dock inte garantera att dessa fonder kommer att ge en högre avkastning än om du väljer själv. Det är viktigt att du kommer igång med att göra aktiva val och det kommer att göra skillnad för din pension! Klicka här >> så ser du vilken skillnad det gjort för oss!

 

 

guide

 

Eftersom Premiepensionsmyndigheten (PPM) bytt namn till Pensionsmyndigheten så är inte adressen www.ppm.nu (där man tidigare bytte sina fonder) aktuell längre.

 

Klicka här >> för att komma till Pensionsmyndighetens sajt med adressen www.pensionsmyndigheten.se. (Öppnas i nytt fönster).

 

 

 

 

 

guide

 

Längst upp till höger kan du nu logga in på "Dina Pensionssidor"

Här följer ett antal inloggningsalternativ. Välj det som passar dig bäst och tryck på "Logga in".

Om du inte kan logga in med något av alternativen så beställer du en personlig kod. Ange bara ditt personnummer så kommer koden till den adress där du står skriven inom cirka tre vardagar. Tycker du att koden är svår att komma ihåg så går det bra att byta den själv på sajten.

 

 

 

 

 

guide

 

Gå in under rubriken "Byt fonder" och följ de fyra stegen för att genomföra bytet. Först söker man och väljer fonder, sedan anger man fördelning, efter detta godkänner man och får en bekräftelse på att fondbytet är genomfört. Det finns bra vägledning på sajten om du skulle fastna i något problem.

Ett tips är att i förväg välja ut fonderna och ha deras PPM-nummer till hands innan du loggar in på "Dina Pensionssidor". Söka efter fonder och fondnummer kan du göra till exempel hos Avanza ("Spara & Placera" - "Fonder" - "Fondlista") där du på ett enkelt sätt kan jämföra olika fonder. Det kan också vara idé att skapa ett konto hos dem och administrera fondytena därifrån samtidigt som du får väldigt bra kompletterande information över ditt sparande.

 

 

Lycka till med dina placeringar och välkommen åter!

 

 

 

 

 

 

 

Gör en insats för miljön!

 

Ps. Kom ihåg att meddela att du inte vill ha någon bekräftelse av Pensionsmyndigheten på gjorda fondbyten per post så gör du en insats för miljön!

 

 

 

ppmnytt

+11% snitt / år

+12% 2014

Ovan gäller per 2014-06-04
Länkade nyheter